Slider

(RODO) KLAUZULA INFORMACYJNA – PRZY REZERWACJI BILETÓW

Na podstawie art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego  i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, RODO) informuję, że: 

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Sandomierskie Centrum Kultury, ul. Rynek 20, 27-600 Sandomierz, tel/fax 015 832 29 64, email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

2. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych możliwy jest pod adresem e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub pisemnie na wskazany wyżej adres siedziby administratora.

3. Dane osobowe Pani/Pana będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b ogólnego rozporządzenie j/w o ochronie danych w celu dokonania telefonicznej rezerwacji przed zawarciem umowy kupna biletów na zwiedzanie Podziemnej Trasy Turystycznej.

4. W szczególnych sytuacjach możemy przekazać/powierzyć Pani/Pana dane innym podmiotom. Podstawą przekazania/powierzenia danych są przepisy prawa  lub właściwie skonstruowane, zapewniające bezpieczeństwo danym osobowym, umowy powierzenia przetwarzania.

5. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państw trzecich ani do organizacji międzynarodowych. 

6. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane do momentu zakupu biletów lub anulowania rezerwacji. (TAK CZY PRZEZ OKRES 30 dnia) 

7. W związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych przysługują Pani/Panu, z wyjątkami zastrzeżonymi przepisami prawa następujące prawa:

  • prawo dostępu do danych osobowych
  • prawo żądania ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania,
  • prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
  • prawo do przenoszenia danych

8. Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych na niezgodne z prawem przetwarzanie danych. 

9. Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

10. Pani/Pana dane nie będą podlegały zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym nie będą podlegały profilowaniu.

herb sandomierz logo sck logo Centrum Informacji Turystycznej logo krepianka brama logo
© 2017 sandomierskiepodziemia.eu